Legea offshore a fost adoptată. România poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră

Legea offshore a fost adoptată miercuri în Parlament, textul documentului fiind modificat astfel încât statul român are drept de preemțiune asupra zăcămintelor care urmează să fie exploatate.

S-au înregistrat 248 de voturi "pentru" şi 34 de voturi "împotrivă".

România poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră

„Practic, România, în urma adoptării acestui proiect legislativ, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Au fost blocate până acum. Proiectul aduce stabilitate, predictibilitate, un sistem fiscal prietenos. Dăm certitudinea investitorilor că modelul fiscal, redevențele vor rămâne aceleași pe toată perioada acordurilor petroliere.

Mai mult, asigură securitatea energetică a României. Nu pot să nu remarc faptul că la comisii un singur partid s-a opus, că vrea să crească fiscalitatea. Oare ce să însemne asta? Doriți să rămânem dependenți de gazele rusești? Ascultați de Kremlin și de ordinele lui Putin? Ajunge”, a declarat Ministrul Energiei, Virgil Popescu.

George Simion a anunțat că parlamentarii AUR votează împotrivă și l-a acuzat pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, că este „ministrul hoț”, potrivit Mediafax.