Iohannis: Mediul academic românesc este pregătit să primească studenţi din Ucraina

Preşedintele României, Klaus Iohannis a anunţat că medicul academic românesc este pregătit să primească peste 10.000 de studenţi din Ucraina.

"Domeniul educaţiei, în ansamblul său, are o contribuţie importantă la efortul naţional de găzduire a refugiaţilor, iar mediul academic este pregătit să primească peste 10.000 de studenţi din Ucraina. Sunt convins că studenţii ucraineni se vor integra rapid în comunităţile academice din România. Vor avea astfel oportunitatea să-şi continue şi să-şi desăvârşească pregătirea universitară pentru a fi de folos poporului lor. Sunt încredinţat că universităţile noastre vor demonstra că nimic nu este mai puternic decât forţa solidarităţii şi nimic nu poate să biruie voinţa popoarelor de a fi libere şi prospere", a spus Preşedintele, la inaugurarea construcţiei Casei Francofoniei la Politehnica Bucureşti, potrivit Agerpres.

El a spus că îşi doreşte încheierea cât mai rapidă a războiului din Ucraina.

"Ne dorim cu toţii să se termine cât se poate de repede acest război absolut aiurea şi să ajungem în situaţia în care studenţii pot continua studiile, ceilalţi să vă întoarceţi acasă şi să trăiţi în pace, să vă construiţi ţara aşa cum vă doriţi. Noi încercăm să ajutăm Ucraina şi pe ucrainenii refugiaţi la noi, dar ne dorim cu toţii să se termine repede acest război şi să ne apucăm de refăcut ce s-a stricat. Eu vă doresc multă sănătate şi Dumnezeu să vă dea putere", a mai precizat Iohannis.