Investiţie de 7 milioane de euro făcută de DAW Benţa în judeţul Mureş – A fost inaugurată o fabrică de cărămizi decorative

Producătorul de materiale de construcţii DAW Benţa a inaugurat la 01 noiembrie, o fabrică de cărămizi decorative pe platforma din Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş. 

daw benta

Investiţie de 7 milioane de euro în fabrica Meldorfer

Unitatea de producţie deschisă reprezintă o investiţie de circa 7 milioane de euro, prin aport de capital al acţionarilor, suport investiţional guvernamental de 1,3 mil. euro şi credit asigurat de partenerul financiar al companiei.

Pe o suprafaţă de 2,5 hectare, 3.500 mp de hale construite şi dotări tehnologice moderne adaptate, fabrica va asigura o producţie de 450.000 mp de cărămizi Meldorfer pe an şi va genera 110 locuri de muncă.

Lucrările de construcţie au demarat în iunie 2021 şi s-au încheiat în luna septembrie a acestui an.

fabrica

“Am marcat o nouă etapă a dezvoltării companiei. Este un moment important care înseamnă consolidarea şi în acelaşi timp diversificarea capacităţilor de producţie pe care astăzi le avem”, a declarat CEO DAW Benţa România, Remus Aurel Benţa, la inaugurare.

Este a treia fabrică pe care DAW Benţa o inaugurează în Sâncraiu de Mureş în ultimii trei ani, produsele fabricate aici urmând să fie comercializate atât în România, cât şi în majoritatea ţărilor europene.

La eveniment a fost prezent şi proprietarul companiei DAW din Germania, dr. Ralf Murjahn.

”Suntem o companie cu rădăcini puternice și avem o colaborare deosebită cu partenerul nostru de aici, domnul Remus Aurel Bența, și cu ceea ce reprezintă România. A existat un boom pe piață în ultimii patru ani pentru aceste materiale deoarece cresc automatizările, cresc termoizolațiile și decorațiunile pentru fațadă și astfel este o cerere în creștere pentru astfel de produse”, a declarat dr. Ralf Murjahn.  

caramida

Prezentă pe piaţa românească începând cu anul 2001, DAW Benţa România este o companie de tip joint venture, înfiinţată în urma asocierii între antreprenorul Remus Aurel Benţa şi concernul german DAW SE, unul dintre cei mai mari producători din Europa în domeniul vopselelor şi materialelor de finisaj în construcţii.

Compania comercializează sub brandurile Caparol şi Alpina o gamă largă de materiale pentru finisaje în construcţii.

Misiunea companiei DAW BENȚA este ca prin gama de produse reunite sub brandul CAPAROL să se asigure că oamenii se simt mult mai confortabil și în siguranță în spațiile în care locuiesc sau în care îşi desfăşoară activitatea.

Gama de produse fabricate şi comercializate acoperă sectorul vopselelor lavabile de interior şi exterior, amorse, tencuieli structurate, lacuri şi lazuri, tapete şi produse decorative speciale, vopsele epoxidice pentru pardoseli, sisteme de nuanţare computerizată pentru vopsele, lacuri şi tencuieli.