Arhitectul Vlad Negru, despre viitorul mall dorit în Cluj pe platforma Carbochim: Va fi un proiect mixt, cu o galerie comercială de mari dimensiuni

Arhitectul Vlad Negru a vorbit alături de jurnalistul media9, Ionel Lespuc, despre proiectul Iulius Carbochim în cadrul emisiunii Real Estate Agenda de la Napoca Live.

Proiectul, fiind descris ca ,,cel mai amplu proiect de reconversie urbană din România”, va lua locul platformei industriale Carbochim și va include peste 4 hectare de noi spații verzi și alei pietonale, o nouă zonă de promenade pe linia râului Someș, conectarea velo-pietonală a peste 12 hectare de zone verzi (inclusiv parcurile Armătura și Feroviarilor) și o nouă zonă de agrement, cu facilități sportive în aer liber.

Grupul Iulius, condus de Iulian Dascălu, va investi peste 500 de milioane de euro pe fosta platformă Carbochim din Piața 1 Mai din Cluj-Napoca.

Arhitectul Vlad Negru a vorbit despre avizele necesare pentru demararea proiectului: ,,La Consiliul Județean a fost o consultare, să spunem. În momentul acesta, proiectul este depus pentru avizul de trafic. Acolo au fost multe discuții pe marginea soluțiilor de trafic alese. Pe acest subiect am avut consultanți din țară, dar și din străinătate. Proiectul are aproape toate avizele obținute, mai e de lucru pentru avizul de mediu. Problemele sunt complexe și sunt în desfășurare în această perioadă. Plus avizul de trafic, cum spuneam. După ce vom primi cele două avize menționate mai avem nevoie de avizul arhitectului șef al județului, apoi de avizul arhitectului șef al municipiului în cadrul Comisiei de urbanism de la primărie. Acesta e ultimul aviz”, a declarat arhitectul, la Napoca Live.

„Imaginea noului proiect oglindește, totodată, cele mai moderne viziuni în materie de tendințe fashion, shopping și lifestyle. Marile concepte ancoră, designerii de fashion, dar și brandurile din zona high-end, alături de noile magazine-concept de modă responsabilă, beauty și decorațiuni vor defini cea mai mare și mai modernă destinație de shopping din România", susține Iulius.

Proiectul va include și o zonă comercială, o parcare subterană și spații pentru birouri: ,,Va fi un proiect mixt, cu o galerie comercială de mari dimensiuni, de tip mall, rezidențial cu două-trei niveluri de subsol și 16 niveluri la suprafață, zonă de birouri, două clădiri cu valoare istorică ce vor fi păstrate și restaurate, trei hectare de spații verzi oferite comunității, a mai spus Vlad Negru.

În imaginile de AICI puteți vedea, într-o simulare 3D, cum va arăta proiectul.