Învaţă cum să îţi asculţi vocea interioară de la Corina Nechita - trainer de comunicare și dezvoltare personală

Monologul interior, cunoscut sub denumirea de voce interioară, este un flux verbal al conștiinței, înlănțuirea de gânduri lăuntrice sau discuția cu propria persoană la nivel conștient sau subconștient.

În cadrul emisiunii În spatele unui copil fericit de la Napoca Live, moderată de Manuela Coşiu, Corina Nechita, trainer de comunicare și dezvoltare personală, a explicat ce este vocea interioară şi cum poate fi descoperită.

“Pentru a ajunge la vocea interioară avem de trecut printr-o barieră care cuprinde mai multe voci. Sunt acele voci care tot timpul se aud în mintea noastră. Mentorul meu spunea că avem o orchestră de voci în capul nostru. În general acele voci ne spun cine nu suntem şi că nu suntem suficienți de buni, nu suntem suficienți de deștepți. Pentru a trece bariera trebuie să devenim conștienți de ea. Cum funcționează mintea noastră? Ce avem noi înregistrat acolo ca voci care ne limitează să fim cine suntem? După ce înțelegem cred că se aude și vocea interioară, vocea sufletului nostru. Există multe căi și nu există o rețetă. Fiecare are ritmul lui. În momentul în care îţi dai seama că întregul corp te orientează către ceva sau te ferește de ceva, ascultă-l”, a explicat Corina Nechita.  

De ce este important să nu încerci să faci întotdeauna pe placul celorlalţi şi să ştii când să spui “Nu”?

“Încercând să faci pe plac altora și tot timpul să obții aprobarea și aprecierea celorlalți s-ar putea să ajungi la finalul vieții tale să îți dai seama că nu ai trăit deloc viața ta. Este trist. Suntem condiționați puternic. Te îndepărtezi de cine ești tu. Viața te duce în locuri care nu sunt pentru ține, doar pentru a înțelege ce nu este pentru tine. Într-un final ajungi la tine și înțelegi ce înseamnă să trăiești cine ești tu și îți pui personalitatea ta în slujba sufletului tău”, a explicat Corina Nechita la Napoca Live.