A fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj

Fostul Ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă (USR), Ioana Mihăilă a anunţat că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj.

“Proiectele de infrastructură în sănătate au fost o prioritate a mandatului meu și le-am monitorizat îndeaproape. Aici mă refer îndeosebi la Spitalele Regionale și centrele de Mari Arși. De asemenea am alocat pentru infrastructura spitalicească prin Planul Național de Redresare și Reziliență 1.7 mld de euro. Noul Spital Regional de Urgență Cluj va furniza servicii spitalicești comparabile cu cele mai bune modele europene contemporane, servicii integrate multidisciplinare pentru pacienții cu patologie acută, urgentă şi complexă, la nivel secundar și terțiar”, a anunţat Ioana Mihăilă pe pagina de Facebook.

După finalizarea procedurii, Ministerul Sănătății va comunica oficial rezultatul licitației. 

Spitalul Regional Cluj va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite, va avea 849 de paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de urgență, 12 paturi pentru îngrijiri medicale de zi și 15 paturi de chirurgie de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 săli de operație, servicii de imagistică (23 de camere), servicii chirurgicale (22 de camere), endoscopie (6 camere), cardiologie intervenţională (3 camere), cardiologie non-invazivă (12 camere), clinica de neuroştiinţe (3 camere).

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafaţă totală de 151.000 mp, cu o suprafață utilă de 70.000 mp, iar amprenta la sol va fi de 28.800 mp.

Întregul proiect de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj are o valoare totală de 540 de milioane de euro.