Institutul Inimii din Cluj-Napoca primește cinci noi aparate de ventilație mecanică

Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din Cluj–Napoca primește cinci noi aparate de ventilație mecanică.

 În acest moment, cele 18 locuri de ATI sunt prevăzute cu aparate de ventilație standardul fiind de un aparat pentru fiecare loc existent în secție. În 2019 din cei peste 6.800 de pacienți internați, mai mult de 1.400 au necesitat intubație mecanică. Anul acesta în condițiile pandemiei COVID-19, numărul acestora din urmă a crescut foarte mult prin preluarea cazurilor tratate în mod normal de spitale devenite între timp unități COVID-19, dar și prin agravarea patologiilor care se adresează pentru tratament și îngrijire Institutului Inimii.

"Noile achiziții sunt vitale într-o perioadă de suprasolicitare a resurselor pe care le deținem, umane sau logistice. Ne concentrăm acum pe gestionarea cât mai eficientă a situației cu totul speciale prin care trecem cu toții, personal medical și pacienți, deopotrivă", declară Florin Crișan, managerul Institutului Inimii.

Așadar, de la declanșarea crizei COVID-19 echipa Institutului Inimii lucrează constant la îmbunătățirea circuitelor pentru managementul pacienților, astfel încât eventualele riscuri de expunere să fie eliminate. Institutul continuă să deservească toate urgențele din zona sa de competență activitatea sa decurgând normal cu toate limitările impuse de măsurile preventive pentru combaterea măsurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2.