În câţi ani ar trebui să fie gata Spitalul Regional Cluj? Ministrul Sănătăţii a făcut anunţul

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat că Spitalele Regionale ar trebui să fie gata până la finalul lui 2026 – 2027.

"Spitalele Regionale ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului 2026 - 2027. Important este că proiectele pentru două dintre ele au început, proiectarea a început. Am avut o întâlnire cu proiectanţii zilele trecute pentru Spitalul Regional Iaşi şi Spitalul Regional Cluj. După discuţiile cu ei, chiar încearcă să reducă, dacă se poate, termenul de execuţie al proiectului, încât în trimestrul doi al anului 2023 să avem proiectele gata şi să se poată organiza licitaţia pentru construcţia efectivă a celor două spitale", a declarat Rafila, potrivit Agerpres.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea șapte niveluri - subsol, parter și cinci etaje și va deservi regiunea de nord-vest a țării.

Unitatea medicală va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafaţă totală de 151.000 mp, cu o suprafață utilă de 70.000 mp, iar amprenta la sol va fi de 28.800 mp.