În 2022 va avea loc un nou recensământ în România

În cadrul emisiunii România 4.0 de la NapocaFM, realizată cu sprijinul companiei de IT, Holisun, Directorul Executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Cluj, Mariana Emilia Negrilă a declarat că, în anul 2022 va avea loc un nou recensământ în România.

“Recensămintele se fac o dată la 10 ani. Acum în activitatea curentă noi avem cercetări statistice în toate domeniile, economic, social, învățământ, sănătate. Toate acestea se realizează cu excepția învățământului și sănătății pe eșantioane. Indicatorii calculați de multe ori nu sunt reprezentativi la nivel de localitate. În urma recensămintelor, având în vedere că se colectează date de la întreaga populație, avem o bază de date completă. Atunci putem să calculăm indicatori la un nivel de detaliu foarte mare. La recensământul populației care se va desfășura în anul 2022 se va calcula populația rezidentă inclusiv la nivel de localitate. Având în vedere că vom avea date complete vom putea stabili spre exemplu câți vârstnici locuiesc singuri sau câți tineri locuiesc cu părinții.

Toată populația care are reședința în România va face parte la recensământ. Sperăm să reușim şi să avem și suportul populației. Recensământul din 2022 va implementa multe noutăți”, a declarat Mariana Emilia Negrilă la NapocaFM.