Guvernul plafonează prețurile la energie electrică și gaze pentru un an

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că urmează să adopte un proiect pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică.

Plafonarea ar urma să intre în vigoare începând cu luna aprilie, după ce Guvernul va adopta în această săptămână măsurile la nivel naţional care să reducă presiunea generată de facturile la energie şi gaze naturale.

Premierul a informat că toți consumatorii casnici vor plăti 0,68 de lei/kw pentru un consum de până la 100 de kw și 0,8 lei pentru un consum între 100 și 300 kw, scrie G4media.

„Traversăm o perioadă de crize multiple, care necesită decizii și măsuri eficiente de contracarare a creșterii prețurilor. Am discutat cu Ministrul Finanțelor care se află la Bruxelles, unde discută cu omologii europeni să găsească măsuri concrete la nivelul UE pentru sprijinul economic al țărilor membre. Avem deja un mecanism care a funcționat în perioada pandemiei și care poate fi extins în contextul celorlalte crize cu care ne confruntăm astăzi”, a declarat Premierul, potrivit Europa Liberă România.