Gheorghe Turda, la Napoca Live, despre cum se păstrează autenticitatea creației populare: Eu sunt corect și exigent

Interpretul de muzică populară Gheorghe Turda a discutat în cadrul emisiunii Legal 100% - Legi bune şi nebune de la Napoca Live prezentată de jurnalista TVR Cluj, Loredana Corchiș și avocatul Daniel Ionașcu despre muzica lui.

„De multe ori, lumea mă acuză că sunt prea bun, că prea mult cedez în favoarea altora, decât în favoarea mea. Eu sunt uneori considerat că sunt foarte dur în expresiile mele, în convorbirile mele cu colegii. Nu sunt dur, eu sunt foarte drept, foarte corect și foarte exigent în ceea ce cer de la prietenii mei să fie, sau de la tinerii mei colegi. Pentru că nu toți au o pregătire muzicală ca și Gheorghe Turda”, a declarat Gheorghe Turda.

Vestitul interpret a vorbit și despre strânsa legătura dintre muzica populară și credința religioasă.

„De mic copil am cântat lângă unchiul meu și pe urmă mai târziu cu bunicul și mai departe tot neamul meu. Dar nu e asta important. Importantă este dragostea pentru muzica religioasă și muzica creștină. Sigur sunt în timp diferite transformări în orânduiala ortodoxă. Noi am fost cândva greco-catolici și nu putem să uităm de corurile de femei din Biserică și așa mai departe, care ne-au propulsat în timp muzica noastră religioasă creștin ortodoxă”, a declarat Gheorghe Turda în cadrul emisiunii.