Gabriela Suciu, Radu Stancu și Florin Piersic Jr, în juriul Competiției Locale TIFF 2022

Festivalul Internațional de Film Transilvania (17-26 iunie 2022) îi invită și în acest an pe cineaștii, artiștii vizuali și creatorii de conținut video din Cluj să se înscrie în Competiția Locală TIFF 2022. Ajunsă la cea de-a 13-a ediție, inițiativa își propune să descopere, să susțină și să promoveze talentele locale, prezentând și premiind filmele realizate de clujeni.

Aceștia își pot înscrie cele mai noi producții în competiție până pe 31 mai, completând formularul online AICI.

Juriul care va alege cele mai bune filme locale de anul acesta este format din actorul și regizorul Florin Piersic Jr și din producătorii Gabriela Suciu și Radu Stancu.

Cele mai bune filme înscrise vor avea parte de o proiecție pe marele ecran și de o întâlnire cu publicul, la TIFF 2022. Câștigătorul Competiției Locale TIFF va primi un premiu în valoare de 1.500 euro, oferit de Banca Transilvania, și servicii de producție în valoare de 15.000 de euro pentru următorul proiect de film al regizorului, acordate de Numa Film.

Juriul va acorda și Mențiunea Specială a juriului - servicii de post-producție în valoare de 7.000 de euro, oferite de Numa Film. Câștigătorul Competiției Locale va fi recompensat și cu premiul oferit de Leonidas, partener de tradiție ai proiectului, care la fiecare ediție dăruiește câștigătorului ciocolată pentru un an de zile.

Florin Piersic Jr este unul dintre cei mai apreciați actori ai generației sale. Este absolvent al Academiei de Teatru şi Film, Secţia actorie, promoţia 1991. One-man show-ul Sex Drugs Rock and Roll de Eric Bogosian deschide calea teatrului independent în România, iar Piersic jr primeşte Premiul pentru cel mai bun actor al anului 2002 la Gala UNITER. În 2004 creează casa de producţie Artificial Horizon; este scenarist, regizor şi producător pentru filme de scurtmetraj (Advertising, Veneţia, Mecanica poetică), precum şi lungmetraje (Fix Alert, Eminescu versus Eminem, Killing Time).. Continuă să lucreze ca actor de film (Călătoria lui Gruber, Charlie Countryman, Quod Erat Demonstrandum), dar şi ca actor de teatru (Zaruri şi cărţi, Opposites Attract, Tom şi Jerry, Vestul singuratic). În 2013 are loc premiera one-man show-ului Freak Show, o suită de monologuri, majoritatea publicate iniţial în Opere cumplite: Volumul unu.

Radu Stancu este producător și fondator al companiei de producție deFilm. A studiat producția de film, montajul și designul de sunet la Universitatea de Film din București (UNATC) și este absolvent al Making Waves, EAVE Producer’s Workshop, EAVE Ties That Bind, EAVE Marketing Workshop. S-a implicat într-o serie de producții cinematografice, scurte și lung-metraje, de la ficțiune sau animație până la documentare, care au fost prezentate și premiate în festivaluri de film precum Cannes, Berlin, Locarno, IDFA, Karlovy Vary, AFI, Sarajevo, Namur sau Cottbus.

Gabriela Suciu a studiat la Universitatea Naționață de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, unde a absolvit cu diploma de licență în Arta Regiei de Film și TV și masterat în Producție de Film. În 2012 înființează UNATC Atelier de Film, o casă de producție de film a universității menită să sprijine debuturile cinematografice și continua cu un doctorat în cercetarea co-producției internaționale de film, devenind profesor invitat la aceeași universitate la cursurile masterale. În primii 10 ani de carieră produce peste 45 de scurt-metraje, 7 documentare, 6 lung metraje, reclame și videoclipuri, și coordonează traducerea în limba română de cărți de cinema și publicare de reviste de specialitate, implicându-se totodată și în organizare de festivaluri de film. Filmele produse de ea au fost selectate și premiate la festivaluri de film internaționale din toată lumea, iar în anul 2014 primește nominalizarea de Tânără Speranță la Premiile Gopo.