Florin Cîţu: PNL nu face guvern cu PSD

Florin Cîţu a anunţat că a trimis în acestă dimineață demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni. Demisiile şi interimatele devin efective după ce preşedintele Klaus Iohannis semnează decretele în acest sens, care apoi sunt publicate în Monitorul Oficial.

Premierul a mai afirmat că a convocat o ședință a conducerii PNL pentru a decide ca toți parlamentarii liberali să susțină guvernul și nici un parlamentar să nu facă vreun demers împotriva propriului partid, făcând aluzie la președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care vrea să promoveze moțiunea de cenzură semnată de USR PLUS și AUR.

„Astăzi am cerut un BPN pentru a avea o decizie ca toți Parlamentarii PNL să susțină prin toate demersurile Guvernul, nici un parlamentar să nu facă vreun demers împotriva propriului guvern indiferent de funcțiape care o au. PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar, PNL nu face guvernare cu PSD. Foarte clar vom face acest lucru în interior. Cine face demersuri împotriva propriului guvern se va supune consecințelor propriului statut. Mi se pare bizar să faci demersuri propriului partid. Orice demers împotriva propriului guvern, este inadmisibil așa ceva”, a precizat Florin Cîțu.