Florin Cîţu: În următoarea perioadă vor exista centre de vaccinare cu Pfizer drive-through

În cadrul vizitei de la Cluj-Napoca de vineri, 16 aprilie, premierul Florin Cîţu, a declarat că vor exista în perioada următoare mai multe modificări pentru campania de vaccinare din România.

“Suntem în plină campanie de vaccinare și pe parcurs ați văzut că s-au modificat lucrurile. Aș vrea să va anunț că începem să avem exact dozele pe care le tot anunțăm și numărul de doze. Acum trebuie doar să vină să se înregistreze și să se vaccineze. Avem câteva modicari care vor apărea zilele următoare. În primul rând vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive-through. Se va face în perioada următoare. Știu că se va face la București, dar sunt sigur că și la Cluj va fi un centru în perioada următoare. Vom crește fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă că va crește viteza de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze și vom permite companiilor operatorilor economici să aibă centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin în funcţie de zonă”, a declarat Florin Cîţu în cadrul vizitei la Cluj-Napoca.

De asemenea, premierul României a mai spus că, până în data de 20 aprilie se va dori a se ajunge la o capacitate de vaccinare de 120.000 de doze pe zi.

“Am ajuns deja la o capacitate de 115.000 de doze pe zi, vom ajunge în 20 aprilie la 120.000 de doze pe zi, avem dozele. Românii dacă vor și trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie și să se vaccineze. Este singura soluție în acest moment de a ieși din pandemie. Vrem în această vară să ne bucurăm de concediu, vrem să revenim la viața normală, trebuie să ne vaccinăm. Avem aceste 2 luni. Trebuie să atingem acele 5 milioane de persoane vaccinate. Am discutat cu sectorul HoReCa care a spus că își va vaccina tot personalul. Deci operatorii economici vor să se vaccineze, avem dozele, dar e nevoie și de cetățeni să se înregistreze și să se vaccineze, pentru a avea o viață normală”, a mai spus Cîţu.