Finisaje interioare pentru o locuință nouă: Află tot ce trebuie să știi despre acestea de la Raul Coșiu – antreprenor

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la Napoca Live, antreprenorul și patronul unei companii care comercializează piatră naturală, Raul Coșiu a explicat de ce finisajele interioare sunt importante atunci când vine vorba despre o locuință nouă.

“Piatra naturală, marmură, granit, travertin. Sunt materiale mult mai frumoase și au o durată de viață mult mai lungă, pe viață. Varietatea de culori la piatra naturală este infinită. Elementele cele mai indicate la încălzire în pardoseală sunt piatră naturală, marmură, travertin. Acestea sunt cele mai bune elemente conducătoare de căldură. Orice furnizor de încălzire în pardoseală vă recomandă să folosiți piatră naturală. Casele se dau mai nou la stadiul de finisat. Cel puțin anul acesta a fost explozie pe varianta de case finisate. În ziua de astăzi trebuie să oferi o diversitate foarte mare. În România există maxim 5 variante. Tu trebuie să acoperi zeci de variante, pentru că gusturile clienților sunt foarte diferite. Eu nu cumpăr din România. Avem marmură de Rușchița, travertinul de Simeria. Sunt puține variante. Cred că ei nu mai produc nici cantitate, nici calitate”, a explicat Raul Coșiu.

Gresie și faianță vs. piatră naturală

“Piatra naturală este mai scumpă decât o gresie sau o faianță. Sunt materiale apropiate ca preț de gresie și faianță, dar și materiale care sunt mai scumpe. Există variante de travertin și marmură care au prețul apropiat de gresie și faianță la suprafețe pentru un apartament unde nu sunt cantități industriale. Economia e poate sub 1.000 euro la un apartament. Noi le tăiem, la prelucrăm, le transportăm și dacă sunt interesați clienții oferim și varianta de montare, de manoperă. O gresie, o faianță o cumperi anul acesta cu un model foarte frumos și în 4 sau 5 ani deja nu e mai așa frumos. Te gândești că peste câțiva ani trebuie să recondiționezi, dar piatra naturală nu se demodează”, a mai spus Raul Coșiu, la Napoca Live.