Farul Constanța - Sheriff Tiraspol în Liga Campionilor. CFR Cluj își află adversara miercuri

 

FCV Farul Constanţa o va înfrunta pe FC Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate, marţi, la sediul UEFA, de la Nyon.

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi va juca primul meci pe teren propriu, pe 11 sau 12 iulie, iar manşa secundă se va disputa la Chişinău, pe 18 sau 19 iulie.

Sheriff, antrenată acum de italianul Roberto Bordin, a reuşit câteva rezultate extraordinare în ultimii ani în cupele europene, în sezonul 20212-2022 ajungând în grupele Champions League după ce le-a eliminat pe Steaua Roşie Belgrad şi pe Dinamo Zagreb, iar în grupă a înregistrat victorii cu Şahtior Doneţk şi cu Real Madrid, 2-1 chiar pe Bernabeu.

În sezonul trecut, campioana Moldovei nu a reuşit accederea în grupele Ligii Campionilor, dar a trecut de grupele Europa League, fiind eliminată apoi ulterior de Nice, din optimile Europa Conference League.

Miercuri își va afla adversara din turul doi preliminar din Conference League și CFR Cluj, clasată pe locul trei la finalul sezonului trecut al SuperLigii. Tot mâine, și FCSB, vicecampioana, și Sepsi Sf. Gheorghe, câștigătoarea Cupei României, vor afla cu cine vor juca în aceași fază a competiției.