Expertul contabil, Claudia Paven: Clienţii din România sunt interesaţi să îşi dezvolte afacerea, dar nu au o înclinaţie spre partea de contabilitate

În cadrul emisiunii, Profesionist în contabilitate de la NapocaFM, expertul contabil şi fondatorul Global Solutions Fiscal, Claudia Paven, a menţionat că există mai mulţi paşi pe care trebuie să îi faci pentru a deveni un expert contabil.

“Un expert contabil este un profesionist care a obținut această calitate în conformitate cu legea în vigoare, devenind membru CECCAR. Devii membru CECCAR prin susținerea unui examen. Este examenul de acces la stadiu, a profesiei de expert contabil, este susținut dintr-o serie de materii de natură contabilă, economică și nota de promovare a fiecărei materii este de 6, iar totul trebuie să fie 7. După promovarea acestui examen există un stagiu de practică de 3 ani de zile în care CECCAR se asigură că obții cunoștințele practice și teoretice astfel încât ca un profesionist contabil să oferi servicii de calitate celor care au nevoie. După acest stagiu de practică se dă un examen de aptitudini. După promovarea examenului devii membru CECCAR. CECCAR este prescurtarea de la Corpul Experților Contabililor și contabililor Autorizați din România.

Orice entitate din România care se înființează în baza legii contabilității este obligată să țină evidența financiar-contabilă”, a declarat Claudia Paven la NapocaFM.

De asemenea, Claudia Paven a vorbit şi despre avantajele pe care le are o firmă dacă apelează la un expert contabil.

“Avantajele unui expert contabil sau a unei firme de contabilitate încep încă de la început, pentru că uneori e foarte greu să organizezi un departament intern și e mult mai costisitor. Pe de altă parte un expert contabil sau o firmă de contabilitate are deja experiența necesară.

Un expert contabil este cel care organizează departamentul de contabilitate, supraveghează și verifică bunul mers al departamentului. El întocmește situațiile financiare, bilanțurile pentru ANAF și le semnează, ceea ce contabilul nu poate. Contabilul are responsabilități limitate”, a menţionat Claudia Paven la NapocaFM.

De asemenea, Claudia Paven a precizat că, în România clienţii sunt diferiţi.

“Clienții din România au o altă natură. Sunt interesați să își dezvolte afacerea dar nu au această înclinație spre partea de contabilitate și de multe ori în activitatea mea încerc să îi fac să înțeleagă că o legislație nu se negociază, că e așa cum e”, a declarat Claudia Paven la NapocaFM.

Global Solutions Fiscal vine în sprijinul anteprenorilor prin transpunerea unui limbaj de specialitate întru-unul pe inţelesul tuturor utilizatorilor de informaţii contabile şi fiscale.

Din grija pentru client şi după ani de experienţă, cei de la Global Solutions Fiscal au învăţat/înţeles că serviciile de contabilitate, consultanţă fiscală, resurse umane şi serviciile conexe personalizate pentru fiecare client în parte reprezintă motorul oricărei afaceri.

GFS lucrează cu clienți din toate domeniile de business intern şi internaţional: producţie, servicii, comerţ, construcţii, imobiliare.