Emil Boc: Viaţa noastră se apropie de o formă de normalitate. Untold nu este în pericol

În cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu de la NapocaFM, Emil Boc a menţionat faptul că, a fost la Electric Castle. El a spus că, s-a bucurat să-i vadă pe oameni fericiţi.

“Scurt și la obiect, frumos. Mă bucur că încet dar sigur viața noastră se apropie de o formă de normalitate pe care am avut-o în trecut și ne bucurăm că putem să le oferim clujenilor și românilor șansa de a spera la normalitate, iar aceste festivaluri aduc o pată de culoare în viața noastră. Nu am fost mai multe zile, dar m-am bucurat să văd bucurie pe feţele celor care au participat”, a spus Emil Boc.

Întrebat fiind dacă festivalul Untold se va organiza şi dacă este în pericol, Boc a menţionat că, “nu va fi în pericol, cel puţin pe baza datelor şi a prognozelor pe care le avem în acest moment”.  

“Nu luați piciorul de pe pedala vaccinării. Vaccinarea de departe reprezintă soluția la problemele legate la Covid-19. Din cele 21 de decese înregistrate cu tulpina Delta, 19 au fost la persoane nevaccinate, 80% dintre cazurile confirmate în România în ultima săptămâna sunt la persoane complet nevaccinate și 90% din decese sunt la persoane nevaccinate. Persoanele vaccinate au risc de deces de 14 ori mai mic decât cele nevaccinate. Un risc de spitalizare de 12 ori mai mic și un risc de infectare de 10 ori mai mic. Sunt date științifice, nu povești. Concluzia e mai mult decât evidentă. Eu nu spun că nu va exista valul patru, dar va fi considerabil diminuat. Dacă abordăm prudent, rațional și cu responsabilitate va putea fi menținut sub control fără probleme mari pe care le-am avut în trecut. În primul rând s-au vaccinat mulți români”, a declarat Boc.