Emil Boc: Sunt toate șansele să coborâm sub 3 la mie. Suntem într-o traiectorie bună

Primarul Clujului a precizat că rata de infectare în judeţ a început să scadă şi dacă va continua tot aşa sunt toate şansele ca până la începutul lunii februarie să scadă sub 3 la mie.

„A început de luni să scadă rata de pozitivare COVID-19 și pe județ și pe municipiul Cluj-Napoca, dar încă suntem departe de ce trebuie să fie. Adică dacă am coborât de la 5,93, la 4,98, la 4,82, la 4,75, 4,53, 4,33 ieri, și nu mi-au venit încă datele pe azi, iar în ritmul acesta sunt toate șansele să coborâm sub 3 la mie până la începutul lui februarie, undeva în jurul datei de 3 februarie, când se va lua decizia pentru 8 februarie de deschidere a școlilor”, a declarat Emil Boc.

Emil Boc a mai spus că ar fi foarte bine dacă ar scădea sub 3 la mie, pentru că aşa ar putea începe elevii şcoala şi restaurantele s-ar deschide cu capacitate de 30%.

„Trebuie să coborâm sub 3 la mie ca măcar ciclul primar și anii terminali, a VIII-a, a XII-a să poată merge la școală, ca să intrăm în așa numitul scenariu galben. Deci o să se redeschidă restaurantele la 30% capacitate, la Cluj-Napoca. Suntem într-o traiectorie bună, evoluția arată bine. Dacă acest lucru continuă până în 3 februarie, am ajunge acolo”, a mai adăugat Emil Boc.