Emil Boc: Pe români nu îi interesează dacă ne certăm pe o poziție sau alta. Ei doresc să nu mai moară oamenii în spitale

Primarul municipiului Cluj-Napoca a vorbit despre disputele dintre partidele USR PLUS şi PNL din acest moment. Aceste dispute au apărut în urma faptul că, Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de Ministru al Sănătăţii.

Emil Boc a spus că, condiția partidului USR PLUS de a se schimba premierul României pentru a rămâne în coaliție, nu este una benefică pentru români.

„Solicitarea de a schimba premierul când faci o remaniere guvernamentală nu are nici acoperire Consituțională. Nu putem ca de fiecare dată când se schimbă un ministru să se schimbe întregul Guvern. Schimbarea premierului înseamnă căderea Guvernului și 10-15 zile de harababură unde se vor consulta diferite aspecte. Când propunem o soluție trebuie să o gândim mai bine. Eu propun să gândim toate aceste aspecte rațional și să vedem ce ne unește. Noi trebuie să avem în vedere economia și situația sanitară din România, asta trebuie să ne preocupe pe noi. Pe români nu îi interesează dacă ne certăm pe o poziție sau alta. Ei doresc să nu mai moară oamenii în spitale și să aibă locuri de muncă. Eu vreau să îi mulțumesc lui Vald Voiculescu și Andreei Moldovan, pentru că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a ține sub control această situație. Dar în stare de război ai nevoie de un om nou care să conducă situația, fără a nega ceea ce au făcut restul”, a spus Emil Boc.

Emil Boc a declarat de asemenea, că în politică nu trebuie să te laşi dominat de impulsuri, ci trebuie să fii raţional.

„Eu cred că după impulsurile pe moment, de care nu trebuie să ne lăsăm dominați în politică, trebuie să spunem pentru ce suntem noi acolo. Suntem într-o poziție publică pentru că trebuie să rezolvăm problemele oamenilor și nu problemele noastre de partid. Eu am încredere în această coaliție, pentru că nu există alta mai bună în țară. Această coaliție nu trebuie să greșească și să nu pice examenul în fața problemelor românilor. Nu putem transforma o problemă personală într-una națională, iar în acest timp să moară oameni”, a explicat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a precizat că, Vlad Voiculescu ar putea rezolva aceste dispute.

„Președintele partidului PNL, Ludovic Orban a spus că partidul îl susține în continuare pe Florin Cîțu. Ministrul Voiculescu ar putea dezlega această criză. Este regenerată oarecum de remanierea domniei sale, dar dacă el ar veni și ar spune că înțelege mecanismele democratice, chiar dacă poate este nedreaptă decizia față de, dar coaliția trebuie să meargă mai departe. Nu ar trebui să ne împotmolim în această remaniere guvernamentală. Dacă ar face acest lucru, ar rămâne cu un gest politic în istorie și ar rezolva o criză majoră care s-a provocat în urma deciziilor”, a declarat Emil Boc.