Emil Boc: Economia Clujului nu se va închide. Dacă rata de incidenţă depăşeşte 3/1000 de locuitori se impune certificatul verde

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a menţionat în cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu de la NapocaFM faptul că, economia Clujului nu se va închide dacă rata de incidenţă depăşeşte 3/1000 de locuitori. 

Trendul acesta este crescător de vreo 10 săptămâni, dacă ne uităm pe toate analizele și pe nivel național și pe nivel internațional, se confirmă această creștere a numărului de cazuri. Economia Clujului nu se va închide, restaurantele, terasele nu se vor închide în Cluj-Napoca. Evident că pentru asta am discutat în permanenţă cu Premierul și cu ceilalți factori autorizați pentru ca în cazul în care se depășește 3 la 1000, să se impună certificatul verde, ceea ce mi se pare absolut normal. Adică nu închizi economia, ci dimpotrivă îi faci pe oameni responabili să între doar dacă au vaccin, test sau dovadă că au trecut prin boală. Mă bucur că Premierul a fost de acord cu această solicitare. Gratuit, va rog să vă vaccinați dragi clujeni, pentru că este singura cale. În Europa sunt 2 direcții mari. O direcție este Danemarca care a ajuns cu rata de vaccinare undeva între 80%-90%. Ei au dispus eliminarea oricărei restricții, viața merge normal. Asta este și părerea mea. O pandemie nu trebuie să oprească la infinit evoluția normală a vieții, când putem să o învingem. Învingerea ei depinde de noi. A doua direcţie este cum a apărut în Italia, în Franța, de a condiționa foarte multe activități publice și sociale. Pur și simplu nu-i acceptă la muncă doar dacă sunt vaccinați”, a menţionat Emil Boc.