Emil Boc: Aproape 60% dintre clujeni sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat luni că, în municipiul Cluj-Napoca rata incidenței cazurilor de coronavirus a ajuns la 11,26 la mie.

El a spus că, 60% dintre clujeni sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză.

„În data de 1 noiembrie rata de infectare în Cluj-Napoca este de 11,26 cazuri de coronavirus la mie și următorul slide ne arată trendul evoluției pandemiei în intervalul 18 oct - 1 noi (foto galerie - n.red.). A fost o perioadă de «dinți de fier» dominată de creșteri și descreșteri ușoare alternative. În prezent, se configurează o tendință descrescătoare. Putem spune că suntem într-o fază de platou cu tendință descrescătoare.

Politica de încurajare a vaccinării și de susținere a măsurilor de diminoare a răspândirii coronavirusului produce rezultate. 59,45% dintre locuitorii municipiului Cluj-Napoca sunt vaccinați cu cel puțin o doză, este cel mai mare procentaj de la nivel național pentru o localitate. Dacă îi luăm în calcul și pe cei care au trecut prin boală, rata imunizării trece de 68%”, a declarat Boc.

Emil Boc a spus că, municipiul Cluj-Napoca trebuie să atingă rata de vaccinare de 80-90%.

„Îi felicit pe clujeni pentru că au rămas consecvenți în ceea ce privește vaccinarea, mulțumim corpului medical din Cluj și îi asigur de sprijinul nostru total. Trebuie să ne atingem ținta de 80-90 %, acolo trebuie să ajungem în municipiul Cluj-Napoca, la fel cum este în alte țări din Vest. În acest parteneriat vom fi primii care atingem aceste standarde. Mulți spuneau că municipiul Cluj-Napoca va intra în carantină, așadar am arătat că nu este așa și suntem abia în top 15 - 20 de localități la rata vaccinării. Vaccinarea, sistemul medical performant și conștiința civică sunt cheia succesului. Menținem centrele de vaccinare deschise, creăm maratoane, susţinem financiar structura medicală, suntem în parteneriat cu cetățenii și trecem împreună peste pandemie”, a spus Boc.