Sorin Cîmpeanu: Şcoala va începe pe 8 noiembrie

Elevii reiau cursurile pe 8 noiembrie, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, luni, într-o declaraţie de presă.

"Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. (...) Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a şcolilor în data de 8 noiembrie, având ipoteza de bază a prezenţei fizice", a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Totodată, el a menţionat că Ministerul Educaţiei şi-a însuşit propunerea Consiliului Naţional al Elevilor pentru un mod de funcţionare al unităţilor de învăţământ adaptat realităţilor, subliniind că, de exemplu, dacă jumătate din ţară va avea o rată de infectare foarte scăzută, fără cazuri de COVID-19 în şcoli, acestea vor putea funcţiona cu prezenţă fizică.

Cîmpeanu a amintit că, din punctul de vedere al Ministerului Educaţiei, două săptămâni de vacanţă reprezintă maximum ce poate fi recuperat fără ca elevii să piardă vreo zi de cursuri sau să aibă schimbate datele pentru bacalaureat şi evaluare naţională.

"Există un document, o anexă, în care s-au prezentat o serie măsuri propuse spre adoptate prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii. Ministrul Educaţiei va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia şcolile trebuie să funcţioneze cu prezenţă fizică, în limita în care condiţiile de protecţie sanitară pot fi asigurate pentru elevi şi profesori. Este un principiu de bază", a adăugat Sorin Cîmpeanu.