Emil Boc: Am discutat la Bruxelles despre fondurile europene. VEZI ce se întâmplă cu PNRR

În cadrul emisiunii, Talk Show Direct cu Lucian Danciu de la NapocaFM, Emil Boc a menţionat că, în urma vizitei de la Bruxelles s-a asigurat că România este în grafic în ceea ce priveşte PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

“România va avea fonduri europene, atât din PNRR cât și prin fondurile structurale. Am participat la mai multe întâlniri care au vizat aspectele de fondurile europene pentru toate țările din UE.

M-am asigurat că România este în grafic, pentru ca aceste fonduri să vină în țările noastre. PNRR nu este nici în întârziere, nici în avans, este în grafic. Nu l-a făcut nimeni praf, este vorba de procedura internă pe care o are Comisia de a analiza, de a pune întrebări. Este timpul de 2 luni pentru procedură. Partea plină a paharului este că Planul va fi aprobat. Mai sunt doar nuanțe care trebuie să fie lămurite împreună cu Guvernul”, spune Emil Boc.

De asemenea, Emil Boc a menţionat că, în cadrul întâlnirilor de la Bruxelles s-a discutat şi despre educaţie.

“În al doilea rând am participat și am susținut pe componenta educației câteva lucruri importante pentru Europa și pentru România. Până la urmă educația este cheia și de a ieși din sărăcie, și de a îi educa pe oameni să nu aibă comportamente violente. În viitor slujbele vor presupune tot mai multă educație și pregătire. Dacă nu pregătim noi din timp sistemele educaționale, vom avea generații viitoare care nu vor putea să facă față în acea lume în care trăim”, a declarat Emil Boc la NapocaFM.