Dr. Yusef Sallum: Implantul de păr este o procedură migăloasă

În cadrul unei emisiuni de la NapocaFM medicul specialist în chirurgie plastică la Clinica Optimum din Cluj-Napoca, dr. Yusef Sallum a vorbit despre implantul de păr.

“Să știți că e din ce în ce mai frecventă adresarea pacienților la clinici private pentru astfel de probleme. Haideți să vorbim puțin despre factorul de cădere de par. Căderea părului este mai frecventă la sexul masculin, dar nici sexul feminin nu este exclus de această problemă. Este o problemă genetică, este factorul cel mai întâlnit de la mama sau tata. Pentru această problemă vin la clinică mulți pacienți care vor implant de păr.

Implantul de păr este o procedură migăloasă în care noi restaurăm și facem un implant de păr prin diferite tehnici, dar în ziua de azi este o tehnică populară, FUE, care a avut un succes destul de mare și natural, pentru că degeaba facem un implant de păr și arată artificial și nu se încadrează estetic”, a declarat dr. Yusef Sallum.

Dr. Yusef Sallum a menţionat că, din ce în ce mai des pentru implantul de păr se foloseşte tehnica FUE.

“Chirurgul care face implantul de păr folosește un aparat micromotor. Dintr-o zonă respectivă se extrage fiecare folicul în parte. Trebuie o răbdare și o atenție maximă la această tehnică.

Depinde de cum vede pacientul rezultatul. Trebuie pacientul educat, trebuie să îi fie explicat și să fie doctorul deschis să îi explice”, a declarat Dr. Yusef Sallum la NapocaFM.

Întrebat fiind cum ar trebui să se pregătească cei care vor să facă această intervenţie, dr. Yusef Sallum a menţionat că “în primul rând cei care sunt fumători trebuie să reducă din numărul țigărilor, de la 10 măcar la 5. Eu recomand pacienților să facă masaj asupra frunții și asupra zonei în care va fi implantat părul, pentru că astfel făcând masaj stimulează fluxul sanguin și atunci va fi succesul mai mare”.

Clinica Optimum din Cluj-Napoca oferă pacienţilor cele mai avansate tratamente și soluții medicale in domeniul dermato-venerologiei, ginecologiei și chirurgiei plastice, estetice și microchirurgiei reparatorii.

Această clinică reuneşte o echipă medicală de top din Cluj-Napoca, pentru o oferi servicii de cea mai bună calitate.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/240025582766345/videos/226383192154637