Dr. Ovidiu Ivan: 99% dintre tumorile de la nivelul pielii nu ne pun viața în pericol

În cadrul emisiunii, Frumuseţe la minut, de la NapocaFM, medicul primar specializat în chirurgie plastică din cadrul clinicii Artis3, doctorul Ovidiu Ivan a vorbit despre tumorile care apar la nivelul pielii.

“Tumora este una dintre cele mai răspândite afecțiuni, pielea fiind cel mai mare organ al corpului, e normal să aibă și cele mai multe probleme. Tumorile sunt de fapt proliferări ale țesuturilor superficiale ale pielii, diferitelor straturi. În mod normal în fiecare secundă la nivelul suprafeței pielii se desfășoară o mulțime procese de refacere. Ele pot ține de piele, pot ține de apendicele pielii sau chiar de vascularizație.

Din fericire 99% dintre tumorile de la nivelul pielii nu pun viața în pericol. Sunt de 2 feluri. Cele care nu pun viața în pericol, doar local au o anumită activitate și tumorile maligne, cele care continuă să crească permanent și care în timp mai repede pot pune viața în pericol”, a declarat dr. Ovidiu Ivan.

Dr. Ovidiu Ivan a mai spus că, tumorile nu au o cauză bine definită.

“Foarte puține dintre ele au o cauză bine definită. De ce mai multe ori sunt mulți factori implicați. Este clar demonstrată acțiunea razelor ultraviolete, deci expunerea îndelungată la soare și neprotejată clar favorizează dezvoltarea anumitor tumori, dar în același timp sunt unele la care avem predispoziție genetică, altele foarte, foarte rar sunt determinate de traumatisme. E greu de găsit o cauză. Mai multe cauze la un loc prin prevenția lor pot ajuta la prevenirea unor tumori.

99% dintre tumori pot fi tratate, mai ales dacă sunt abordate în fază incipientă. Prevenția este mama succesului”, a precizat dr. Ovidiu Ivan.

De asemenea, dr. Ovidiu Ivan a vorbit la NapocaFM despre o tumoră care în unele cazuri are o evoluţie violentă.

“Există mai multe tipuri de tumori, dar mai ales una în special, melanomul malign, care din nefericire în unele cazuri are o evoluție extraordinar de rapidă, violentă, distructivă și cu un sfârșit inevitabil, moartea”, a declarat dr. Ovidiu Ivan la NapocaFM.

De 15 ani în topul clinicilor de chirurgie estetică din ţară, Artis este una din cele mai moderne, elegante şi bine echipate clinici de chirurgie estetică din ţară.

Specialişti din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, al ortopediei, chirurgiei infantile, ginecologiei, chirurgiei generale, chirurgiei oncologice, neurochirurgiei, bolilor de nutriţie şi metabolism s-au reunit pentru a asigura cele mai moderne tratamente în domeniile lor, totul într-o atmosferă destinsă, caldă şi calmă.

Filozofia clinicii pune în prim plan confortul pacienţilor şi asigurarea unor standarde înalte de calitate pentru toate serviciile oferite.

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/820199725600251