Dr. Oana Rusu: Este important să purtăm ochelari de soare. De ce avem nevoie de aceştia pentru a ne proteja ochii?

În emisiunea, Punct de vedere despre sănătatea ochilor cu Dr. Oana Rusu de la NapocaFM, s-a discutat despre necesitatea purtării ochelarilor de soare.

Medicul specialist oftalmolog și fondator Q Vision Clinică de Oftalmologie Cluj, Dr. Oana Rusu a precizat în cadrul emisiunii faptul că, este foarte important să purtăm ochelari de soare, pentru a ne proteja ochii.

“Pe partea oftalmologică și în ceea ce privește sănătatea ochilor este foarte important să purtăm ochelarii. Ochiul nostru ca organ anatomic este înzestrat cu un mecanism de protecție împotriva razelor ultraviolete. Știm că razele ultraviolete sunt nocive, atât pentru ochii noștri, cât și pentru pielea noastră. Ochiul nostru este înzestrat de la naștere cu un mecanism care să facă față acestei situații în care poate să fie afectat de razele ultraviolete”, a menţionat dr. Oana Rusu.

Ce proprietăţi au ochelarii de soare?

“Ochelarii de soare protejează ochiul de lumina de afară. Acești ochelari de soare au mai multe proprietăți. În primul rând este foarte important să cumpărăm acești ochelari de soare din magazine specializate, pentru că în felul acesta avem garanția faptului că sunt niște ochelari de calitate. Proprietățile ochelarilor de soare trebuie să respecte mai multe standarde. Aceste lentine trebuie să filtreze razele ultraviolete în proporție de 100%. Ramele trebuie să fie niște rame comode. Bineînțeles, să nu uităm de factorul estetic. De asemenea, există și efectul de lentilă polarizată. Un filtru care se aplică peste lentila de soare și care duce la un avantaj mai mare”, spune dr. Oana Rusu.

De asemenea, în prezent şi cei care poartă ochelari de vedere îşi pot proteja ochii de razele ultraviolete prin diferite metode.

“Sunt situații în care un pacient nu poate să poarte ochelari de soare, pentru că sunt purtători de ochelari de vedere. Acum sunt soluții. Pe ochelarii de vedere punem un filtru fotocrom. Ochelarii noștri de vedere se vor închide în prezența razelor ultraviolete și se vor deschide în lipsa lor. Pentru cei care au dioptrii și poartă ochelari de distanță, există opțiunea să se facă ochelari de soare cu dioptriile lor. Aceasta este o opțiune foarte bună”, a precizat dr. Oana Rusu, la NapocaFM.

Q Vision este o clinică modernă de oftalmologie care își tratează pacienții cu empatie și respect.

Clinica are o echipă medicală cu peste 6 ani de experiență, iar în această perioadă au efectuat peste 6000 de operații cu succes.

Clinica oferă diverse servicii, precum consultații uzuale oftalmologice, investigații complexe cu aparatură medicală ultramodernă sau intervenții chirurgicale.