Ministrul Educaţiei: Rata de promovare la Bacalaureat, 69,8%

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că rata de promovare la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, este de 69,8%.

"În urma analizei contestaţiilor, rata de promovare anul acesta la examenul de Bacalaureat este de aproape 70%. Mai exact, este de 69,8%. Statistic vorbind este cea mai mare rată de promovare din ultimii zece ani, de la intrarea în vigoare a Legii 1, cu excepţia anului 2017. (...) Un lucru pe care urmează să îl analizăm în amănunt - au fost modificate notele pentru aproape 53.000 din 56.000", a spus Ministrul Educaţiei, potrivit AGERPRES.

Sorin Cîmpeanu a arătat că peste două treimi din note au fost modificate în plus şi o treime în minus din cele aproximativ 53.000 de note modificate în urma contestaţiilor.

"Este vorba de 52.874 note care au fost modificate în urma contestaţiilor. Drept urmare un număr de 2.467 de elevi au promovat Bacalaureatul în raport cu situaţia înainte de contestaţii. Avem un număr total de candidaţi promovaţi de 88.587. În valoare absolută promoţia curentă şi promoţii anterioare", a declarat Sorin Cîmpeanu, conform AGERPRES.