Dr. Filip Ardelean: O intervenţie de rinoplastie este reuşită atunci când nasul nu mai este elementul dominant al feţei

În cadrul unui interviu acordat pentru NapocaFM, medicul primar în chirurgie plastică de la Clinica Optimum, dr. Filip Ardelean a vorbit despre rinoplastie.

“Consider operația de rinoplastie ca fiind una dintre cele mai dificile intervenții din chirurgia plastică și bineînțeles din chirurgia estetică, pentru că nasul contribuie substanțial la estetica facială. El în mod ideal nu trebuie să capteze atenția interlocutorului, trebuie să se integreze armonios în celelalte elemente de estetică facială. O intervenție de rinoplastie este reușită în momentul în care nasul nu mai este elementul dominant al feţei.

Operația de rinoplastie este intervenția la nivelul piramidei nazale care corectează forma nasului, dimensiunea nasului sau eventuale asimetrii nazale. În cadrul acestei intervenții noi realizăm modificări asupra structurilor osoase și cartilaginoase și mai puțin asupra tegumentului”, a menţionat dr. Filip Ardelean.

Dr. Filip Ardelean a menţionat că, rinoplastia se poate realiza în orice anotimp, însă el recomandă ca aceasta să fie făcută primăvara sau vara.

“Intervenția de rinoplastie se poate realiza în orice anotimp. Sigur că există perioade din an în care e mai bine să facem această intervenție, dacă pacienta se poate organiza. Spre exemplu, aceste perioade ar fi primăvara și toamna. Pe parcursul verii expunerea masivă la radiaţiile solare poate influența negativ vindecarea nasului. În anotimpul rece din cauza temperaturilor scăzute pacienta este predispusă la infecții respiratorii superioare”, a precizat dr. Filip Ardelean pentru NapocaFM.

De asemenea, dr. Filip Ardelean a mai spus că, rinoplastia necesită o zi de spitalizare, chiar dacă majoritatea pacienţilor îşi revin după câteva ore.

“Rinoplastia necesită o spitalizare de o zi. În această perioadă pacientul este monotorizat. Majoritatea pacienților își revin după aproximativ câteva ore, dar preferă să rămână în spital încă o noapte pentru a fi supravegheați de personal calificat.

În general în primele zile se pot purta ochelari, dar eu nu recomand purtarea ochelarilor aproximativ 2 sau 3 săptămâni după intervenția chirurgicală, pentru că ei modifică poziția oaselor nazale.

Recuperarea după rinoplastie este de aproximativ 7 zile. Această perioadă necesită un repaus relativ din partea pacientului”, a menţionat dr. Filip Ardelean pentru NapocaFM.

Clinica Optimum din Cluj-Napoca oferă pacienţilor cele mai avansate tratamente și soluții medicale in domeniul dermato-venerologiei, ginecologiei și chirurgiei plastice, estetice și microchirurgiei reparatorii.

Această clinică reuneşte o echipă medicală de top din Cluj-Napoca, pentru o oferi servicii de cea mai bună calitate.

Interviul integral: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/476602573637461