Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, despre anularea zborurilor Blue Air: Este un factor neplăcut pentru pasageri. Ne pare foarte rău

Operatorul aerian low-cost Blue Air a anunţat, vineri, 09 septembrie, că va relua zborurile din 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

În cadrul unei conferințe internaționale de aviație organizată la Cluj-Napoca, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a comentat situația, înainte de anunțul făcut de Blue Air. 

„Este un factor neplăcut pentru pasageri, ne pare foarte rău că Blue Air a suspendat zborurile. Este greu de spus când vor relua zborurile, în acest moment discutăm cu alte companii aeriene pentru a prelua anumite destinații și pentru a fi mărite frecvențele”, a explicat David Ciceo.

Câți oameni au fost afectați de anularea zborurilor Blue Air la Cluj?

„Aproape 800-1000 de pasageri în fiecare zi, din păcate. Facem eforturi pentru diminuarea acestui număr. Ne afectează și pe noi pentru că ne-am bazat în estimarea bugetului nostru și pe pasagerii Blue Air”, a mai spus Directorul Aeroportului Internațional Cluj.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a fost gazda unei noi conferințe internaționale de aviație care a avut loc între 08-09 septembrie 2022. Conferința a fost organizată de Aeroportul Cluj împreună cu Air Transport News (ATN).

2022 Regional Air Transport Conferencese se concentrează pe evidențierea modului în care companiile aeriene, aeroporturile sau operatorii de handling pot depăși conflictele tipice privind recuperarea traficului aerian, pentru a stabili practici comune de cooperare durabilă care să aducă mari beneficii, nu numai pentru piața de transport aerian, ci de asemenea și pentru regiunile şi comunitățile locale.

Conferința a reunit reprezentanți de top ai unor asociații de companii aeriene/de aviaţie, precum Airlines for Europe (A4E) prin Thomas Reynaert (Director General) și Societatea Elenă de Aviație, reprezentată prin Profesor Andreas Papatheodorou (Președinte). Au fost parte a acestei conferințe și unele aeroporturi de referință din regiune, precum Aeroportul iGA Istanbul reprezentat prin Kadri Samsunlu (CEO) și Aeroportul Internațional Atena, reprezentat de Ricardo Lambiris (Președinte al Consiliului de Administrație). Nu în ultimul rând, la conferință au fost prezente și companii aeriene reprezentate prin George Lioumbis, Manager General Sky Express, dar și agenții de handling precum Menzies Aviation reprezentată prin Cristian Paris (Vicepreședinte al regiunii Balcani), cu scopul de a reconstrui un nivel sporit de conectivitate regională în era post-COVID-19.