Dîncu, despre situaţia din Transnistria: Nu există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat că situaţia din Transnistria este o provocare şi o încercare de a crea un conflict care în acest moment nu are şanse să se dezvolte.

Ministrul Apărării a precizat că preşedinţia Republicii Moldova, Guvernul, gestionează această situaţie. ”Sunt într-o situaţie de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situaţii dar nu vedem ca o problemă, aceasta”, a spus el.

”Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova. Vă amintesc că Republica Moldova este neutră din punct de vedere militar, politic, deci din acest punct de vedere, cum spun şi la noi toţi cei care îşi dau cu părerea, să fii neutru este foarte bine”, a mai spus Vasile Dîncu, potrivit news.ro.

De asemenea, Ministrul a vorbit şi despre dezinformările venite din partea rusă.

”Ne afectează numai în măsura în care devenim cutia de rezonanţă pentru propaganda Moscovei. Atunci ne afectează”, a spus ministrul, despre propaganda rusă potrivit căreia România doreşte să anexeze Republica Moldova.

Vasile Dîncu a precizat că ruşii ”încearcă în fiecare zi, în acest război hibrid, să afecteze sau să atenţioneze şi să atingă opinia publică din ţările care sprijină Ucraina”.