Dezvoltarea personală prin artă. Ce beneficii are pentru copii?

Dezvoltarea personală prin artă vine cu o serie de beneficii pentru copil.

În cadrul emisiunii În Spatele unui Copil Fericit de la Napoca Live, lectorul univ. dr. Facultatea de Teatru și Film, Oana Pocan a vorbit despre dezvoltarea personală prin artă.

“Arta ca mijloc de dezvoltare personală cred că nu ar trebui să lipsească din preocupările unui om. Arta este ceva care ne face să fim mai profunzi, care scoate la suprafață din noi gânduri și emoții, ne face să trăim experiențe emoționale și mentale. Cred că experiențele pe care le trăiești atunci când participi la o terapie prin artă, un workshop sau un atelier de dezvoltare personală în care poate pictezi, dansezi sau faci teatru, ne aduc un pic mai aproape de copilărie, de libertate.  Pe de altă parte poți să descoperi un potențial creativ de care nu ai fost conștient. Arta ca mijloc de dezvoltare personală nu trebuie să lipsească din preocupările copilului”, a spus Oana Pocan la Napoca Live.

Ce beneficii are pentru copii dezvoltarea personală prin artă?

“Ele sunt la nivel cognitiv, la nivel de abilități sociale, corporale. Dezvoltă foarte mult imaginația, limbajul. Cred că este important ca toți copiii să aibă tangență cu astfel de ateliere. Intervine zona de empatie care cred că este extrem de importantă. Copiii învață să se pună în pielea celuilalt. Din punct de vedere corporal eu lucrez pe zona de limbaj nonverbal. Un beneficiu major este această conectare pe care ei o au cu ceilalți copii, ei devin și se angajează direct în acea poveste și sunt puși în situații cărora trebuie să le facă față”, a precizat Oana Pocan.