De ce este greu să facem faţă schimbării? Află de la Raluca Anton - psihoterapeut și doctor în psihologie

Invitată în cadrul emisiunii În Spatele unui Copil Fericit de la Napoca Live, Raluca Anton, psihoterapeut și doctor în psihologie, a vorbit despre cum putem să facem faţă schimbărilor care intervin în viaţa noastră.

“De cele mai multe ori pornim de la premisa că lucrurile nu se schimbă niciodată sau sunt foarte greu de schimbat. Sigur că dacă ne uităm în generațiile anterioare categoric multe dintre lucruri nu s-au schimbat. Probabil că dacă ne uităm în trecut oamenii au considerat că este greu să se schimbe și nu au avut această experiență. În timpurile noastre avem atât de multe cunoștințe despre creierul nostru, încât este păcat să nu ne dăm această șansă. Este important și felul în care ne calibrăm așteptările când vine vorba despre schimbare. Acele conexiuni neuronale care s-au creat de-a lungul creșterii noastre vor rămâne acolo, informațiile acelea vor rămâne acolo. Una este să merg pe pilot automat și alta este să înțeleg, să conștientizez ce s-a întâmplat acolo”, a precizat Raluca Anton la Napoca Live.

Aceasta a spus că o schimbare vine de cele mai multe ori doar atunci când există o suferinţă.

“Dacă nu există un semnal de alarmă, de ce aș schimba ceva ce nu mă doare?

Atunci când vine vorba despre sănătatea noastră mintală este important să învățăm despre flexibilitate și adaptabilitate. Ceea ce cunosc este ceea ce îmi creează siguranță”, a mai spus Raluca Anton.