Consiliul Judeţean Cluj va demara licitaţia de execuţie pentru Centrul Integrat de Transplant

Astăzi, 18 februarie 2022, a fost eliberată Autorizația de Construire pentru Centrul Integrat de Transplant din Cluj-Napoca. 

Urmează ca, în maxim două luni, Consiliul Județean Cluj să scoată la licitație execuția efectivă a acestui important obiectiv medical, unic în România și sud-estul Europei.

“Ţelul meu este ca până la finele anului să fie demarată execuţia efectivă. Dacă lucrurile merg bine, în circa trei ani de zile, construcţia Centrului Integrat de Transplant va fi finalizat”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Această investiție, care va poziționa Clujul pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa, va fi demarată pe un teren în suprafață de peste 74.000 mp, situat în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, Str. Hașdeu nr. 6.

Clădirea spitalului va cuprinde 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți.

Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.