Daniel Buda: Este foarte complicat să faci turism într-o ţară în care nu ai o reţea de drumuri bine pusă la punct

Daniel Buda invitat la NapocaFM a declarat că pentru a face turism bun ai nevoie de o infrastructură foarte bună. Acesta a mai spus că România a primit bani europeni şi o parte dintre aceştia vor merge şi către modernizarea drumurilor.

“Există o deficienţă pe care o avem la capitolul infrastuctură pentru că din nefericire este un eşec al tuturor politicienilor şi ne asumăm această responsabilitate de-a lungul timpului, după Revoluţie, faptul că nu am reuşit să avem o reţea de drumuri, o infrastructură aşa cum ar trebui să fie la nivel european. Acest lucru ne afectează foarte mult turismul, e foarte complicat să faci turism într-o ţară în care nu ai o reţea de drumuri foarte bine pusă la punct, dar slavă Domnului lucrurile sunt puse pe roate şi avem şantiere începute, şantiere care continuă şi mai mult o chestie foarte importantă avem şi resurse financiare europene care sunt puse la dispoziţia României.

Acum avem acest plan de recuperare şi rezilienţă care a fost votat săptămâna trecută la nivel european şi România are 30,4 miliarde de euro puşi la dispoziţie şi vreau să vă spun că o bună parte din aceste resurse financiare poate să fie folosită pentru dezvoltarea şi modernizarea reţelelor de infrastructură. Sigur avem ca prioritate în primul rând reţeaua de sănătate, pentru că această pandemie prin care am trecut şi trecem încă a demonstrat care sunt limitele pe care le avem”, a declarat Daniel Buda la NapocaFM.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/240025582766345/videos/1084465158724300