Cum va arăta Spitalul Regional de Urgenţă Cluj? VEZI când încep lucrările

Vineri, 23 iunie 2023, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca a fost organizată o conferință de presă în vederea prezentării Modelului 3D arhitectural al Spitalului Regional de Urgență Cluj.

În cadrul conferinței de presă au fost prezentate informații actualizate cu privire la stadiului proiectului, modelul 3D arhitectual al viitorului spital regional, funcționalități și alte detalii.

"Proiectul tehnic este finalizat, urmează recepția lui, iar luna aceasta vor fi publicate în SEAP anunţurile pentru licitaţiile pentru serviciile de supraveghere și execuție etapa 1. Estimăm că în luna septembrie va avea loc licitația pentru pachetul 2 de servicii, etapa efectivă a construirii spitalului, iar anul viitor va mai fi o licitație pentru servicii IT și dotări”, a declarat Cristina Gafton, manager de proiect.

4 21

Sursa foto: Spitalul Regional de Urgenţă Cluj

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi, 6 centre medicale, ambulatoriu de specialitate, heliport și spații dedicate pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.

Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt și va fi organizat, în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap și gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă și copil, etc) și va utiliza tehnologii medicale avansate.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafaţă totală de 151.000 mp, cu o suprafață utilă de 70.000 mp, iar amprenta la sol va fi de 28.800 mp.

3 43

Sursa foto: Spitalul Regional de Urgenţă Cluj

Lucrările de construcție ar urma să înceapă anul acesta și se estimează că vor fi finalizate în anul 2027.