Cum pot vota bolnavii de COVID-19 

 Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că localitățile carantinate îşi vor putea exercita dreptul de vot, nefiind nicio restricţie.

„În toate localitățile carantinate în data de 6 decembrie cetățenii își vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista nicio restricție în ceea ce privește deplasarea cetățenilor la secțiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental. Toți cetățenii care se află în izolare sau în carantină, fie că sunt infectați, fie ca au venit dintr-o altă țară, fie că sunt persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave își vor putea exercita drepturile de vot. Vor vota prin intermediul urnei mobile care va veni la ei acasă. Se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetățean chiar dacă se află în carantină, izolare sau internat în spital din cauza COVID-19”, a declarat Prim-ministrul.

De asemenea, Prim-ministrul a dat asigurări că nu există un risc suplimentar pentru oameni dacă vin să voteze.

„Ca și la locale i-am îndemnat pe oameni să vină cu încredere la vot. A veni la vot nu înseamnă un risc suplimentar pentru că vom lua toate măsurile să ne asigurăm că nu există risc de a transmite”, a mai spus Premierul.