Cum îţi poţi îndruma copilul spre Universul cărţilor? Află de la Florina Russu - profesoară de engleză și literatură universală

În cadrul emisiunii În spatele unui copil fericit de la Napoca Live, moderată de Manuela Coşiu, directoarea Şcolii Finlandeze ERI Cluj-Napoca şi profesoara de engleză, Florina Russu a explicat cum pot fi copiii motivaţi să citească.

“Copiii citesc mult. Noi trebuie să schimbăm perspectiva prin care ne uităm la acest aspect. Ar trebui să nu le mai asociem copiilor cititul seara. Nu se citește doar seara. Noi ca adulți trebuie, în Universul lor, să reconfiguram niște simboluri. Grafica unei cărți trebuie adaptată. De asemenea, subiectele trebuie să fie de interes. Vreau să găsesc mai multe cărți adaptate secolului în care trăim cu subiecte despre bullying, părinți departe de casă, prietenii”, a declarat Florina Russu la Napoca Live.

Aceasta a spus că în viitor copiii vor fi nevoiţi să îşi dezvolte imaginaţia.

“Peste 20 de ani copiii noștri vor avea altfel de job-uri. Trebuie să îşi dezvolte şi imaginaţia. Imaginația este ceea ce unește și emisfera dreaptă a creierului și emisfera stângă. Imaginația este deasupra creativității, pentru că este mult mai ordonată. În imaginație creativitatea este o nuanță”, a spus Florina Russu.