Sfaturi utile pentru dinţi sănătoşi. Află ce trebuie să faci zilnic de la Dr. Vlad Iştoan – medic specialist în chirurgie orală

Dinții sănătoși sunt foarte importanți nu doar pentru aspectul fizic, ci mai ales pentru starea noastră de bine.

În cadrul unei emisiuni de la Napoca Live, medicul specialist în chirurgie orală și director general al Centrului de Implantologie Transilvania, Dr. Vlad Iştoan a explicat cum putem să avem dinţi sănătoşi şi puternici.

“Igiena orală se referă la toate procedurile și la toate obiceiurile alimentare care previn apariția afecțiunilor dentare și mențin o sănătate orală pentru mult timp. Dinţii trebuie spălați cu pastă de dinți și cu periuță, trebuie să folosim ață de dentară, duș bucal și apă de gură.

Neglijarea igienei orale va duce la apariția unor afecțiuni ale dinţilor. Dincolo de manifestările acute, complicaţiile pe termen lung sunt mai grave. Infecția dinților poate să cauzeze sau să agraveze unele boli cardiace sau ale rinichilor. Prevenirea apariției acestor afecțiuni ar înlătura riscurile”, a explicat Dr. Vlad Iştoan.

El a spus că ar fi bine ca oamenii să-şi igienizeze dinţii după fiecare masă.

“Există obiceiurile promovate în mass-media. Igienizarea dinților după fiecare masă este cel mai eficient mod de a preveni apariția afecțiunilor. Important este să respectăm obiceiurile în fiecare zi. Vizita regulată la medicul stomatolog este importantă. Cel puțin o dată la 6 luni ar trebui să mergem”, a mai explicat Dr. Vlad Iştoan la Napoca Live.

Centrul de Implantologie Transilvania a luat formă din dorința de a oferi oamenilor bucuria de a zâmbi din nou cu încredere. Pentru a fi sigur că pacienții se vor bucura de servicii de cel mai înalt nivel, Centrul de Implantologie Transilvania a ales să devină un centru care constă din toate specialitățile de medicină dentară cu o echipă de specialiști.

Centrul de Implantologie Transilvania îşi propune să depăşească tot timpul așteptările pacienților, astfel că centrul este echipat cu echipamente de performanță și tehnologii medicale de ultimă generație, care oferă sprijin în efectuarea tratamentelor dentare complexe.