Creşte numărul şcolilor care beneficiază de programul ''Masă caldă''

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a semnat Ordinul de ministru cu cele 300 de şcoli care vor beneficia de finanţare de la bugetul de stat pentru „Masă caldă în şcoli”,

„Este vorba de mai mult decât dublarea numărului de şcoli care beneficiază de o masă caldă, ştiind că masa caldă face diferenţa pentru foarte mulţi, între a-ţi trimite şi a nu-ţi trimite copilul la şcoală”, a spus Cîmpeanu. 

"O preocupare de bază a Ministerului Educaţiei în acest moment este finalizarea şcolilor care vor putea beneficia de programul masă caldă. Este vorba de 300 de şcoli, Important este ca selecţia acestor şcoli să se facă în aşa fel încât să beneficieze de masă caldă acei elevi care au cea mai mare nevoie de această în masă în şcoală. Este vorba, bineînţeles, de intersecţia listelor şcolilor care beneficiază de servicii de masă prin PNRAS (Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar) şi lista şcolilor care beneficiază de masă caldă prin Programul Naţional 'Masă caldă', care anul acesta a fost dublat de la 150 la 300 de şcoli şi vom extinde la peste 300 de şcoli", preciza Ministrul Educaţiei în urmă cu câteva zile. 

De asemenea, Ministrul Educaţiei a precizat că va exista şi o creştere a alocaţiei zilnice de hrană la 15 lei.

"Este vorba de o creştere semnificativă a alocaţiei zilnice pentru hrană la 15 lei pe zi. Aş vrea să vă spun că alocaţia valabilă până acum nu era de natură să acopere costurile, mai ales în contextul evoluţiei preţurilor din ultima perioadă. Aş vrea să vă spun că în această listă nu se vor regăsi, aşa cum s-au regăsit în fiecare din cei şase ani de aplicare, colegiul naţional din centrul unui municipiu, Bucureşti sau alt municipiul reşedinţă. Pentru că, în mod evident, chiar dacă nu excludem nevoia de sprijin în acele şcoli, eu cred că nevoia de sprijin din perspectiva unei mese calde este mult mai mare în zone din mediul rural, în localităţi izolate sau chiar şi în mediul urban, doar pentru o altă categorie de şcoli", a mai spus ministrul, potrivit Agerpres.