Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj. Tişe: Va fi un centru de excelenţă clinică şi ştiinţifică

Plenul reunit al Consiliului Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare ce a avut loc miercuri, 31 august, indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj.

Investiția are o valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci și va dispune de 515 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de paturi aferente serviciului ATI și 51 de paturi pentru spitalizarea de zi.

“Această prioritate absolută a forului administrativ judeţean avansează în ritm susţinut, dorinţa noastră fiind aceea de demara, într-un timp cât mai scurt, licitaţia de execuţie a lucrărilor. Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, în domeniul sănătăţii, deservind pacienţi din întreaga ţară”, a precizat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

De asemenea, Tişe a mai spus că unitatea de profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micuților pacienți.