Consiliul Județean Cluj: Proiect de hotărâre împotriva consumului de droguri

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, inițiază un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de acțiune în domeniul drogurilor la nivelul județului Cluj pentru perioada 2022-2026, în scopul implementării Strategiei Naționale în Domeniul Drogurilor 2022-2026.

,,Încă din anii precedenți, forul județean s-a implicat activ în prevenirea și combaterea acestei probleme, arătându-și întreaga responsabilitate pentru colaborarea cu organismele specializate.Având în vedere dinamica schimbărilor din societatea actuală, ne dorim să susținem în continuare activitatea actorilor implicați în lupta antidrog’’ a declarat președintele consiliului județean, Alin Tișe.

Planul de acțiune a fost înaintat forului județean de către Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj-Napoca, din cadrul Agenției Naționale Antidrog, urmând să fie supus aprobării în proxima ședință a Consiliului Județean Cluj.

Reamintim, în acest context, faptul că între Consiliul Județean Cluj și Agenția Națională Antidrog a fost încheiat, în anul 2019, un Protocol de colaborare în vederea implementării proiectelor ,,ABC-ul emoțiilor”, ,,Cum să creștem sănătoși”, ,,Necenzurat” și ,,Mesajul meu Antidrog”. În cursul acestui an acest protocol a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2022, fiind suplimentată și suma alocată susținerii acestor inițiative până la valoarea de 64.000 de lei, bani asigurați din bugetul local al județului.

Totodată, forul administrativ județean asigură sediul structurii teritoriale antidrog, printr-un contract cu titlu gratuit, începând cu anul 2005.