Conferință anti-drog la Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj

 

Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, s-au alăturat luptei împotriva răspândirii și consumului de droguri în rândul tinerilor.

Astfel, joi, 18 aprilie, de la ora 14,00, în Sala de spectacole ”Laurențiu Hodorog, din cadrul CCS Cluj, va avea loc conferința Generație fără bariere – Suntem altfel”, eveniment la care va participa și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia – Elena Intotero, alături de partenerii instituționali locali, universități și organizații studențești de la nivelul județului Cluj

Participarea este gratuită, cu rezervarea unui loc în sală, prin completarea unui formular scurt, la următorul link: https://shorturl.at/dhmAG .

Finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, proiectul național „Fără Bariere - TOT Adevărul Despre Droguri’’ are ca scop informarea tinerilor privind măsurile de prevenire a consumului de droguri, a violenței și alegerea sănătății mentale.

Pe întreaga durată a lunii aprilie, se va desfășura o caravană itinerantă, care va străbate 20 de orașe mari ale României, centre universitare unde studenții și tinerii se pot informa și participa la întrunirile care vor avea loc în fiecare oraș.

Caravana are ca scop creșterea gradului de conștientizare privind riscurile consumului de droguri și importanța sănătății mintale și presupune interacțiunea directă cu studenții și comunitățile locale. Aceasta va traversa România, oprindu-se în 20 de centre universitare ale țării, obiectivul fiind de a mobiliza o cât mare parte a comunității studențești locale.