Clujul va avea o nouă creşă. VEZI când va fi inaugurată

Primarul Emil Boc a anunţat că municipiul Cluj-Napoca va avea o nouă creşă.

“Creșa de pe strada Meziad se apropie de finalizare, iar în luna martie va avea loc recepția lucrărilor. Imediat după procedura de recepție, cele 90 de locuri vor fi alocate copiilor de vârstă antepreșcolară (copii de pe lista de așteptare ai căror părinți au depus dosare de înscriere în anul școlar 2021-2022) în vederea includerii acestora în sistemul educațional. Noua creșă „Ursulețul” din cartierul Mănăștur (strada Meziad) are capacitatea de a găzdui 6 grupe de copii”, a anunţat Boc pe pagina de Facebook.

Obiectivul de investiții a presupus extinderea creșei existente prin construirea unui corp nou de clădire cu spații de joacă și activități, grupuri sanitare, săli de dormit pentru copii, spații verzi pentru joacă, amenajarea a două terase circulabile, dar și alte facilități. De asemenea, noul spațiu este unul accesibil, proiectul cuprinzând atât un lift pentru persoane cât și unul pentru marfă/alimente.

Pe lângă această investiție, Primăria mai are în faza de pregătire avansată alte două creșe, str. Parcul Feroviarilor și str. Negoiu, iar pe termen mediu creșe în cartierele Dâmbul Rotund și Borhanci.