Clujul va avea containere pentru deșeuri din construcții. Gheorghe Șurubaru: Vom aplica pentru două proiecte prin PNRR

Administrația municipiului Cluj-Napoca își dorește să acceseze două programe disponibile prin intermediul PNRR, prin care managementul integrat al deșeurilor ar urma să fie îmbunătățit în oraș. 

Pe raza municipiului Cluj-Napoca ar urma să fie construite două centre de colectare pentru deșeuri voluminoase în care clujenii vor putea transporta deșeuri din construcții.

„Prin PNRR s-au dezvoltat două proiecte de management al deșeurilor. Noi vom aplica la amândouă. Au apărut drafturile de ghiduri, sper ca în iunie să avem ghidurile finale și să putem procesa cereri de finanțare. Este vorba despre insule ecologice digitalizate, așa le spun ei, care sunt puncte îngropate, dotate cu containere închise ermetic, digitalizate și cu acces controlat și două centre de colectare mari, cu containere pentru toate tipurile de deșeuri mari, deșeuri de construcții, vegetale, chiar cadavre de animale. Sunt convins că vom reuși să implementăm aceste proiecte. Ele vor contribui mult la creșterea procentului de colectare selectivă”, a declarat City-managerul Clujului, Gheorghe Șurubaru, la Ziua Live.

Potrivit City-managerului, Clujul ar putea primi bani europeni pentru 160-200 de platforme îngropate digitalizate.