Cluj-Napoca: Noi ghișee pentru eliberarea Cărților Electronice de Identitate

La Serviciul de Evidență a Persoanelor Cluj-Napoca de pe strada Moților nr.5 au fost deschise două noi ghișee moderne pentru eliberarea Cărții Electronice de Identitate. Proiectul-pilot este realizat la Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne. 2984 de Cărți Electronice de Identitate au fost eliberate până acum la Cluj-Napoca.

De la 1 ianuarie 2023, proiectul se va extinde prin digitalizarea certificatelor de stare civilă.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt acum operaționale 4 ghișee pentru preluarea informațiilor și eliberarea Cărții Electronice de Identitate:

- trei ghișee la Serviciul de Evidență a Persoanelor Cluj-Napoca de pe str. Moților nr.5 pentru cetățenii din Cluj-Napoca și Zona Metropolitană Cluj

- un ghișeu la DJEP Cluj de pe str. Aviator Bădescu nr. 7-9 pentru cetățenii din județul Cluj, cu domiciliul în afara Zonei Metropolitane Cluj

Începând din 2 august 2021, la Direcția de Evidență a Persoanelor Cluj-Napoca se pot face programări pentru eliberarea Cărții Electronice de Identitate, în cadrul unui proiect-pilot realizat în premieră la Cluj-Napoca.

“Cartea electronică de identitate oferă titularului accesul la servicii la nivel național și european și asigură suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, ceea ce va contribui la reducerea birocrației în relațiile cetățenilor cu autoritățile publice. De asemenea, C.E.I. conține suportul electronic aferent cardului național de asigurări sociale de sănătate, cu interfață contact și suport electronic de tip contactless, specific documentelor electronice de călătorie. Noul document de identitate asigură cetățenilor și garanții suplimentare de securitate, iar instituțiilor de drept public sau privat certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise”, a transmis Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Programările pentru Cartea Electronică de Identitate pot fi făcute online AICI. Documentele necesare pentru eliberarea Cărții Electronice de Identitate sunt identice cu cele necesare pentru eliberarea Cărții de identitate, în funcție de situația personală a titularului.