Cîţu: În cazul unor noi restricţii nu voi închide pieţele agroalimentare şi mall-urile

Premierul României, Florin Cîţu a menţionat faptul că, în cazul în care vor exista noi restricţii provocate de pandemia de Covid-19, nu vor mai fi închise pieţele agroalimentare şi nici mall-urile.

"Ceea ce pot să vă spun foarte clar este următorul lucru: nu vom mai închide, eu nu voi închide pieţele agroalimentare. Asta trebuie să fie foarte clar. Nu voi închide mall-urile. Asta, iarăşi, trebuie să fie foarte clar. Deci sunt chestii pe care nu le voi face. Nu voi închide economia. Asta este iarăşi foarte clar", a declarat Florin Cîţu la Digi 24.

Întrebat despre scenariul cu 1.500 de cazuri de infectare pe zi la finele lui septembrie, Premierul a spus că speră ca "Ministerul Sănătăţii să fie pregătit de aceste cifre, dacă deja le ştie".

În ceea ce priveşte propunerea prezentată de Ministrul Sănătăţii ca persoanele nevaccinate să aibă acces restricţionat în locurile neesenţiale în weekend, Premierul a precizat că va vorbi mai întâi cu specialiştii.

"Au venit multe propuneri şi data trecută de la Ministerul Sănătăţii, unele dintre ele le-am acceptat, pe altele nu le-am acceptat (...). Să văd ce spun şi specialiştii şi apoi vom lua o decizie în cunoştinţă de cauză", a subliniat Cîţu, conform AGERPRES.

În cazul în care se va ajunge iar la o rată de infectare mai mare de 1 la mie, se va reveni la condiţiile existente pentru acest scenariu, a adăugat Premierul.