Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu noi măsuri. Creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a declarat că deşi România are "creşterea economică cea mai mare din Europa", aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor.

"Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, Guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor", a spus Ciolacu la România TV.

El a precizat că trebuie avuţi în vedere oamenii cu venituri mici şi mijlocii, pentru ca ei să poată suporta inflaţia.

"Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (...). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (...), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri", a mai spus Ciolacu.