CEO-ul NTT DATA România, Maria Metz: Tot mai multe companii înțeleg necesitatea transformării digitale

Pandemia de Covid-19 a adus multe schimbări în majoritatea companiilor din România. Multe dintre acestea şi-au îndreptat atenţia spre transformarea digitală.

Transformarea digitală este un proces care necesită o recalibrare continuă atât a modelelor de afaceri, de operare și de interacționare cu clienții, cât și a competențelor deținute de companii.

Maria Metz a preluat poziția de CEO în cadrul NTT DATA România începând cu 1 mai 2021. Compania NTT DATA România deţine în total şapte filiale, din care şase sunt în România, la Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Braşov şi una în Serbia.

Maria Metz a precizat că, din ce în ce mai multe companii înţeleg necesitatea transformării digitale.

“Transformarea digitală înseamnă, dincolo de upgrade tehnologic, schimbare de mindset. Simplificarea proceselor, eficientizarea operațională și reducerea costurilor sunt avantaje importante care vor face diferența și vor contribui semnificativ la asigurarea dezvoltării business-urilor și a societății. Tot mai multe companii din zona de producție și logistică, cu procese complexe în activitatea curentă, înțeleg necesitatea transformării digitale și își pregătesc un roadmap în acest sens. Ne așteptăm ca peste o treime dintre companiile din acest segment să facă pași importanți în următorii 2 ani. Industriile care au investit major în transformare digitală sunt industriile telecom, IT, retail, banking și servicii financiare”, a declarat CEO-ul NTT DATA România, Maria Metz, potrivit piatafinanciara.ro.

Ce soluţii caută clienţii din România?

“Pachetul complet pentru transformarea digitală în cadrul unei companii diferă de la caz la caz, dar în esență ar trebui să acopere soluții care adresează eficiența operațională (cum sunt soluțiile ERP – Enterprise Resource Planning), simplificarea și automatizarea proceselor (RPA, BPM, Artificial Intelligence), vederea de ansamblu asupra business-ului prin rapoarte manageriale și analiză de date, servicii de hosting/cloud pentru infrastructura hardware și servicii de securitatea și protecția datelor (Cybersecurity)”, a precizat Maria Metz.

Maria Metz activează în industria IT&C de peste 20 de ani, încă de la înființarea companiei. De-a lungul parcursului în NTT DATA Romania, a contribuit activ la construirea structurilor relevante și modelarea proceselor de business specifice, dezvoltând și integrând piețe și portofolii pentru a răspunde cerințelor în continuă schimbare.