Emil Boc susţine introducerea obligativităţii certificatului verde Covid-19

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat la NapocaFM faptul că, certificatul de vaccinare ar trebui să devină obligatoriu. El îi încurajează în continuare pe români să se vaccineze.

“Să ne uităm simplu la ce s-a întâmplat în Europa. Europa a mers cu trei viteze în fața noastră în domeniul vaccinării mult mai repede. Dacă nu te vaccinezi, ajungi în spital și apoi la cimitir. Dacă faci vaccin, măcar nu faci forme grave. Noi am realizat o imunizare de turmă. Vom rezista câteva luni bune, dar nici asta nu va fi la infinit.

Eficienţă este ceea ce face Germania. Ce face Germania? Impune vaccinarea obligatorie. Au spus că este constituțional să impui vaccinarea și Germania se gândește să impună vaccinarea obligatorie anul viitor.

Dacă nu se impune certificatul verde în România, vom avea iar cimitire pline. Nu am altă concluzie”, a declarat Boc la NapocaFM.

De asemenea, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a precizat că, UE trebuie să ia în calcul introducerea obligativității vaccinării anti-COVID.

„Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată”, a declarat Von der Leyen, subliniind că exprimă o „opinie personală”, întrucât competenţele în materie de sănătate în UE aparţin „în totalitate” statelor membre.